Tämä kurssi on loistava tapa korkata kesäloma ja viettää aikaa muiden luonnosta ja kasvien hyötykäytöstä innostuneiden ihmisten kanssa. Opit tunnistamaan ja hyödyntämään kotimaisia voimaruokia: esimerkiksi nokkosta, maitohorsmaa ja mustaseljaa. Ohjelmassa on sopivasti teoriaa ja käytäntöä, joista vastaa koulutettu villiyrtti- ja sienineuvoja Sanna Autere yhdessä eräopas ja kokki Farayi Masukan kanssa. Yhdessä tutustumme myös ainutkertaiseen saaristomaisemaan ja jääkauden jälkiin eri puolila Raippaluotoa. 

Kurssin ohjelma:

Perjantai 9.6.

Saapuminen Vaasaan kello 18.00 mennessä. Kokoonnumme tuolloin, eli kello kuusi, Vaasan rautatieasemalle, josta suuntaamme kävellen yhteiselle illalliselle ravintola K.achiin. Tarkoitus on paitsi nauttia rento illallinen, myös tutustua toisiin ja käydä läpi tulevien päivien ohjelma. Ruokailun jälkeen ajamme Raippaluotoon Björkön saarelle, jossa odottaa viikonlopun tukikohtamme, Merenkurkun majatalo. Illalla jokaisella on vapaata aikaa asettua ja katsella ympärilleen. 

Lauantai 10.6.

Aamupala majatalossa, jonka jälkeen vietämme parituntisen kasvien kiehtovassa maailmassa. Tarjolla siis teoriaa ennen käytäntöä. Teoriaosuuden jälkeen kävelemme reilun kilometrin matkan Björkön saaristolaiskylän läpi Svedjehamnin satamaan, jossa nautimme lounaan kahvila Salterietissa.

Lounaan jälkeen tutustumme maailmanperintömaisemaan näkötornista käsin. Näkötorni sijaitsee aivan Salteriet-kahvilan takana ja tarjoaa hienot näkymät jääkauden jättämiin jälkiin. Maisemien ihailun jälkeen kävelemme takaisin Merenkurkun majatalolle, jossa valmistaudumme iltapäivän patikointireissulle.

Yhden aikaan iltapäivällä hyppäämme autoon ja ajamme Panikeen, saaren toiselle puolelle. Patikoimme kohti Vargista kasveja tunnistaen ja keräten. Vargiksen laavulla kuumennamme pannut nuotiolla ja valmistamme yhdessä kasvisillallisen. Illansuussa ajamme takaisin majatalolle, jossa mahdollisuus saunaan. Ilta on varattu vapaa-ajalle.

Sunnuntai 11.6.

Aamiaisen jälkeen ajalemme Vikarskatin kalasatamaan, josta lähtee noin 2,5 kilometrin pituinen patikkamatkamme kohti Finnhamnia. Reitti kulkee vaihtelevan, mutta helppokulkuisen maaston läpi päätyen kalastajatuvalle, jossa tarkastelemme kerättyjä kasveja tarkemmin ja Sanna vetää kurssin toisen teoriaosuuden.

Puolenpäivän aikaan nautimme Farayin valmistaman lounaan, jonka jälkeen patikoimme takaisin satamaan ja ajamme muutaman kilometrin pituisen matkan takaisin majatalolle. Paluukuljetus Vaasaan lähtee Majatalolta kello 14:30, jotta ehdimme asemalle kello neljäksi.

Hinta: 150€

Sisältää ohjelmassa mainitut aktiviteetit ja luennot, lauantain päivällisen ja sunnuntain lounaan sekä kuljetukset Vaasa-Raippaluoto-Vaasa. Lisäksi hoidamme majoitusjärjestelyt osallistujien toiveiden mukaisesti, mutta majoituksen kukin maksaa itse saavuttaessa suoraan majatalolle.

Merenkurkun majatalossa edullisin majoituksen hinta on kahdelta yöltä 50€/hlö, mikäli majoittuu neljän hengen huoneessa. Majatalossa on mahdollista majoittua myös pienemmissä huoneissa, joissa on oma suihku ja wc. Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen ja sähkösaunan käyttö. Voit tarkastella eri vaihtoehtoja majatalon sivuilla. Matkat Vaasan jokaisen osallistujan tulisi varata ja kustantaa itse, mutta autamme mieluusti yhteyksien etsinnässä ja valinnassa. 

  • Ryhmään mahtuu mukaan 7 henkeä
  • Varaa oma paikkasi täyttämällä ilmoittautumislomake 19.5. mennessä!
  • Jäikö sinulle kysyttävää? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.